Tantra in Communicatie

De Kunst van Liefhebben

 

 

 

 

 

 


Ik hou van mij

 

 

HOME Jacqueline Tantra Activiteiten Reacties Links

Een van mijn grote liefdes is het begeleiden van mensen op hun levenspad. Als hulpverlener werk ik vele jaren, onder meer, met gedetineerden, mishandelde vrouwen en verslaafden.

In 2001 reis ik een half jaar door India en ben diep geroerd door de stilte die ik tijdens mijn trektochten door de Himalya ervaar. Als ik dan nog dieper 'in de stilte zak' door het volgen van enige Vipassana retraites, kan ik niet meer om het inzicht heen dat als we bereid zijn om echt stil te worden, de ‘antwoorden’ zich als vanzelf ontvouwen...

In 2003 ontmoet ik Tantra en ben op slag verliefd. Tantra en Vipassana gaan namelijk hand in hand. Ze zijn beiden gefocust op het leren waarnemen van sensaties die zich in ons lichaam afspelen. De Vipassana kiest daarvoor de geestelijke en Tantra de meer lichamelijke weg. De weg van Tantra spreekt me het meeste aan omdat in mij tevens het genieten en het plezier maximaal worden aangesproken. Daarnaast blijft de stilte waarin we ons bewustworden van wie we zijn en wat ons beweegt als rode draad door mijn werk heen spelen.....

Tegenwoordig zet ik in mijn werk alles naar beste weten in om een veilige sfeer te creëren waardoor mensen zich uitgenodigd voelen om ook met hun kwetsbaarheid te komen. Als mensen kwetsbaar zijn wordt hun potentieel aan innerlijke vermogens tot persoonlijke groei en ontwikkeling voelbaar. Bij dit proces werkzaam zijn, helpen bij het wekken van deze krachtige vermogens, dat is wat ik in mijn werk het liefste doe. Hierdoor komen mensen veelal in hun kern, worden ze levendiger en authentieker.  

Inmiddels heb ik een eigen praktijk als Communicatie- en Tantratrainer. Als Tantratrainer geef ik op verzoek avondcursussen. Verder vind ik het zeer inspirerend om samen met andere professionals weekend - en dagworkshops te verzorgen. Ook geef ik individuele (op maat)sessies aan vrouwen. Binnen mijn werk als Tantra-trainer streef ik naar een integratie van Tantra, Dans en Meditatie.

Mijn deskundigheid in het begeleiden van deze cursussen heb ik opgedaan als Maatschappelijk Werker, Trainer ‘Communicatieve vaardigheden en Lichaamswerk’, als Biodanza-assistent bij ‘Vanrijninbeweging’, als cursist bij ‘Het Centrum voor Tantra’ in Amsterdam en bij ‘Tantratraining.nl’ van Jan den Boer, bij wie ik de jaartraining gevolgd heb. En niet te vergeten is het leven zelf, waaronder mijn 'vrouwzijn' in het bijzonder, de grootste levensles!

 Ik hoop je van harte op een van mijn activiteiten te mogen verwelkomen!